top of page
 • Foto van schrijverEvaline

VoorWerk, niet zomaar een werkervaringsplek!


VoorWerk is gericht op iedereen die een te grote afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Iemand die al 10 jaar thuis zit of juist iemand die de Nederlandse taal onvoldoende machtig is. Iedereen is welkom bij ons! 


Naast werken op de werkplek bieden we de kandidaten taaltraining (on the job!) en krijgen ze begeleiding bij het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. Vooral mensen, is mijn ervaring, die statushouder zijn, weten niet hoe het werken in Nederland eraan toe gaat. Ik kan me dat ook heel goed voorstellen. Stel je voor dat wij opeens in een wildvreemd land aan de slag moeten, zonder de taal en de omgangsvormen te kennen… Heftig!


Een voorbeeld: Een statushouder vertelde me dat het in haar land normaal is om te werken als je geld nodig hebt, maar als je dan weer voldoende hebt, dan kom je gewoon niet meer opdagen. Heb je weer geld nodig? Dan kom je weer. Niets verzekeringen, contracten of afspraken.


Ik werk al jarenlang met mensen. Mensen met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid, maar ook jongeren (al dat niet vanuit het praktijkonderwijs) en anderstaligen, niets is mij vreemd. Wat in alle gevallen het belangrijkste is, is dat iedereen gelijkwaardig is. En zo behandelen we je ook!


Iedereen is bij ons welkom. VoorWerk is een sociale werkplek, waar we mensen stimuleren zich te ontwikkelen.


Ik hou van duidelijkheid, dus hieronder alles wat je moet weten over een traject bij VoorWerk:


Een traject bij VoorWerk duurt 3 maanden, met een maximale verlenging van 3 maanden.


Trajecten:


Leer Werk Traject (LWT)

Trajecten vanaf 8 uur tot 32 uur per week. 

3 tot 6 maanden.


 • Eerste Fase: In de eerste 3 maanden leggen we de focus op 'werkfit' worden, waarbij we samen werken aan werknemersvaardigheden.

 • Tweede Fase: De volgende 3 maanden richten we ons op doorstroming, waarbij we de brug slaan naar lokale bedrijven, gemeenten en het Werkgeversservicepunt.


SROI Traject- Vul jouw SROI-verplichting in met onze ondersteuning.

Heb jij als bedrijf een aanbesteding gewonnen waarin een SROI verplichting is opgenomen, dan kan je deze ook via VoorWerk invullen! 


Tweede Spoor Traject - Vindt een nieuw pad voor langdurig zieke werknemers.

Is een werknemer langdurig ziek en ziet het ernaar uit dat hij of zij niet kan terugkeren naar de oude werkplek. Wij helpen je met een Tweede Spoor traject.


De kosten per 3 maanden zijn: €3300,- per kandidaat. 


Hiervoor leveren wij:

 • Coaching on the job: Directe ondersteuning en begeleiding op de werkplek, gericht op het aanleren van specifieke werkvaardigheden en het verbeteren van werkprestaties.

 • Jobcoaching: Individuele begeleiding gericht op het ontwikkelen van professionele vaardigheden, ook aanvullend op een sollicitatietraining, om de overgang naar werk te vergemakkelijken.

 • Verslaglegging en advies: Gedetailleerde feedback en professionele aanbevelingen om voortgang te monitoren en toekomstige stappen te plannen.

 • Begeleiding naar netwerkbijeenkomsten en banenmarkten: actieve ondersteuning bij het uitbreiden van professionele netwerken en het verkennen van nieuwe werkgelegenheidskansen.

 • Mogelijkheid tot behalen bromfietscertificaat: Een praktische toevoeging om mobiliteit en toegang tot werk te vergroten.

 • Persoonlijke Ontwikkelingsplannen: Elk traject start met een op maat gemaakt ontwikkelingsplan, gericht op jouw unieke sterke punten en groeimogelijkheden.

 • Digitale Vaardigheden: In het huidige digitale tijdperk zijn basisvaardigheden essentieel. Wij bieden trainingen aan die je hierin ondersteunen.

 • Mentale Gezondheid: Omdat welzijn voorop staat, bieden we toegang tot sessies voor mentale gezondheidszorg, stressmanagement en meer.

 • Loopbaanadvies en -begeleiding: Van het schrijven van een effectief CV tot het voeren van succesvolle sollicitatiegesprekken, wij staan kandidaten bij in elke stap richting een nieuwe carrière.


Doelgroepen:

 • Anderstaligen / statushouders: Specifieke ondersteuning en programma's gericht op het overbruggen van taalbarrières en het integreren in de Nederlandse arbeidsmarkt.

 • Kandidaten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, maar wel met werkvermogen: Maatwerktrajecten ontworpen om iedereen, ongeacht hun uitgangspunt, naar werk te begeleiden.

 • Doelgroepkandidaten (indicatie banenafspraak): Gerichte ondersteuning voor personen die vallen onder de banenafspraak, om hen te helpen een passende werkplek te vinden.

 • BW plekken: Ondersteuning voor personen die werkzaam zijn binnen een beschutte werkplek, met als doel doorstroom naar een reguliere baan.

 • Vrijwilligerstrajecten (NUG): Begeleiding en ondersteuning voor niet-uitkeringsgerechtigden die zich willen inzetten als vrijwilliger, als opstap naar betaald werk.


In dienst name:

Een Win-Win voor iedereen bij VoorWerk geloven we in kansen voor iedereen – vooral voor diegenen die het moeilijk vinden om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden én vast te houden. 


 • Beschut Werk: Voor kandidaten die extra ondersteuning nodig hebben, bieden we de kans om bij ons in dienst te komen, met volledige begeleiding en ondersteuning.


Eisen/ voorwaarden:

 • Het belangrijkste is dat een kandidaat aan de slag wil gaan.

 • Laaggeschoold of zelfs geen opleiding is geen probleem.

 • Geen werkervaring is geen probleem.

 • Versnellen of verlengen is geen probleem

 • Een open houding en bereidheid om te leren zijn essentieel.

 • Commitment aan het traject voor de volledige duur is cruciaal voor succes.


_____

Wij hebben ruimte voor 10 kandidaten, de deuren staan vanaf nu open!


Stuur een mail naar ikwil@dejobcoach.nl en we regelen het!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page