top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Hoe een kleine beslissing je hele leven kan veranderen

Bijgewerkt op: 7 okt. 2019

Jarenlang werk je voor een warenhuis, je hoort bij de familie en je bent trots op je werk als magazijnmedewerker. Je zorgt er toch maar mooi voor dat de toko elke dag vol staat en dat klanten kunnen kopen wat ze nodig hebben. Elke ochtend zeg je tegen jezelf dat je dit werk blijft doen tot aan je pensioen. Maar dan laat je lichaam je in de steek.


Het overkwam 1 van mijn cliënten, zijn hart liet hem in de steek en vlak achter elkaar kreeg hij 3 hartaanvallen. De revalidatie was lang en slepend, in zijn hoofd wilde hij graag werken maar zijn lijf was er nog niet klaar voor. Het werd duidelijk dat hij dit werk nooit meer zou kunnen doen en na 2 jaar in de ziektewet kwam hij zonder werk te zitten. Afgekeurd.


Hij wilde het hier niet bij laten en ging toch op zoek naar werk. Deze kleine beslissing maakte hij met heel zijn hart. Hij kon de laatste jaren van zijn werkende leven thuis op de bank zitten of op onderzoek gaan naar wat er allemaal mogelijk is.


Samen met hem heb ik gekeken naar wat hij kan, wat hij wil en de mogelijkheden en kwamen we uit op conciërge. Hij mocht bij verschillende scholen stage lopen en na 2 stages werd duidelijk dat dit nieuwe vak hem als gegoten zat. Het werd tijd voor het echte werk!


Hij zocht zelf scholen uit die hem wel wat leken en samen stelden wij een CV en brief op. Hij werd uitgenodigd en samen zijn we naar het gesprek gegaan. En zo sleepte hij zelf de baan binnen! Nou blijft zijn hart natuurlijk een probleem en daarom hebben we besproken met zijn leidinggevende wat zijn hartproblemen inhouden, wat er gedaan moet worden als hij voelt dat het niet goed gaat.


Inmiddels werkt hij al een half jaar op deze school en heeft hij zijn draai gevonden. En dat vind ik nou prachtig! Hij zag kansen en pakte ze. Hij maakte de keuze om het glas halfvol te zien!


Heb jij op dit moment een uitkering en wil je kijken naar de mogelijkheden? Bel me dan! Mijn handen jeuken om je te helpen :)
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page