top of page
  • Foto van schrijverEvaline

ChatGPT: Mijn sidekick in jobcoaching

Als je mij kent weet je dat ik veel bezig ben met nieuwe technologische ontwikkelingen. Vorige jaar heb ik voor het eerst een aantal workshops over AI gegeven, en in het bijzonder ChatGPT, Bing, Bard en Copilot. Ai is meer dan alleen tech, ik zet ChatGPT bijvoorbeeld in als sparringpartner. Ik ben benieuwd of ik technologie en de wereld van coaching kan samenbrengen en wat daar dan zal ontstaan.


Mijn Avontuur met AI Workshops

Onlangs heb ik twee workshops gegeven: één voor ambtenaren en één voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Daar heb ik ontzettend veel lol in gehad, omdat iedereen ontzettend verbaasd was over wat je ermee kan. ChatGPT, Meer dan zomaar een tool

Tijdens de workshop voor jobcoaches en casemanagers ga ik dieper in op het schrijven van een goede prompt, want dat is het allerbelangrijkste en minimaal het halve werk.

Tijdens de workshop met cliënten ben ik live een coachingssessie gaan doen, waarbij ik de cliënt een vraag stelde en ondertussen ChatGPT voerde met de input die ik kreeg. Dit werkt vooral heel erg goed met cliënten die erg gevoelig zijn voor autoriteit (en dat zijn er best veel). Voor cliënten die dromen van een nieuwe baan maar die vastgelopen zijn, opent ChatGPT nieuwe deuren. 


Het kan niet alleen helpen met het schrijven van je sollicitatiebrief maar kan ook goed vertalen. Dus stel dat je Arabisch praat en je schrijft je brief in het Arabisch, dan kan ChatGPT je brief vertalen naar het Nederlands. 


Waarom deze workshops goud waard zijn

Ik heb deze workshops niet zomaar opgezet, ik merkte dat iedereen in mijn werkomgeving er wel van had gehoord, maar er verder ook onbekend mee was. En onbekend maakt onbemind. 


Ik wil AI gebruiken als een brug naar het verbeteren van mijn dienstverlening. Of je nou jobcoach bent, bij personeelszaken werkt of jobhunter of casemanager bent, het kan een prima ondersteuningsmiddel zijn!


Deze workshops? Die zijn de sleutel tot een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. 


Nog even dit: De JobcoachAssistent, een GPT

Binnenkort komt ChatGPT met een store, waarin apps staan. Ik heb ook een app gebouwd, die noem je een GPT. Van het doorspitten van sites zoals Dennis.nl tot het aanleren van coachingstechnieken of het schrijven van offertes, de JobcoachAssistent beheerst het allemaal.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page