top of page
 • Foto van schrijverEvaline

Sollicitatieworkshops

Bijgewerkt op: 31 jan.

Het Verhaal van Mohammad: Een reis van vakmanschap naar een nieuw begin

Mohammad's verhaal begint in Syrië, waar hij 30 jaar lang de eigenaar was van zijn eigen atelier aan huis.


In Syrië is er geen sprake van een Kamer van Koophandel of kwartaalaangiften bij de Belastingdienst. Het vak leerde je van je vader, net zoals Mohammad deed. Met niets meer dan vakmanschap en passie huurde je een pand en startte je je eigen zaak. Administratie? Overbodig. Het afronden van je middelbare school? Niet van belang.


Maar toen Mohammad naar Nederland kwam, veranderde zijn realiteit drastisch. Ondernemen in Nederland is namelijk behoorlijk complex, met al zijn regels en formaliteiten. Het was dus een wereld van verschil. 


Tijdens de sollicitatietraining werkte hij als vrijwilliger in een verzorgingstehuis. Een stap die ver af stond van zijn jarenlange ervaring in het naaiatelier. Ik werk samen met een adviseur van het WSP en zij heeft hem inmiddels aan de slag bij een naaiatelier in Amsterdam! Perfect!

Malika's nieuwe begin: Van de zijlijn naar zingeving

Tien jaar lang leefde Malika voor haar gevoel aan de zijlijn, haar dagen waren gevuld met baantjes die haar diep ongelukkig maakten, ze werkte ze in de schoonmaak of in een magazijn. Ooit droomde ze van een carrière waarin ze anderen kon helpen, geïnspireerd door haar studie psychologie. Maar na een decennium aan de zijlijn, had Malika de hoop opgegeven.


Toen Malika deelnam aan mijn training, viel ze mij meteen op. Met haar vloeiende beheersing van het Arabisch en haar intrinsieke wens om bij te dragen en haar proactieve houding, zag ik in haar de perfecte tolk. Maar Malika was meer dan dat; ze had het potentieel om een brug te slaan tussen culturen en werelden.


Sylvia, strategisch adviseur van Werkom bracht mij in contact met een bedrijf gespecialiseerd in trainingen voor inburgeraars. Dit was de kans waar Malika al jaren op had gewacht. Na een veelbelovend kennismakingsgesprek, kreeg ze de gelegenheid om te starten op een werkervaringsplek. 


Van het gevoel vast te zitten in een leven zonder richting, naar een rol waarin ze daadwerkelijk verschil maakt. 


Mijn droom voor Malika is grootser dan de positie waar ze nu in zit. Ik zie haar voor me als een casemanager inburgering, een rol waar ze niet alleen kennismakingsgesprekken voert met kandidaten, maar hen ook begeleidt naar een zinvolle werkplek.


Deze transformatie van Malika, van de marges naar het middelpunt van maatschappelijke bijdrage, weerspiegelt de kracht van geloof in potentieel. 


Het is een verhaal van niet alleen hoe ik Malika kon helpen, maar ook hoe ze, door deze kans te grijpen, zichzelf opnieuw vond en de weg baande naar een toekomst vol mogelijkheden en hoop.


Workshop solliciteren 

Ben jij een professional die werkzoekenden begeleidt? Ontdek onze uitgebreide sollicitatieworkshop, een uitgekiend programma om jouw cliënten optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Met een maximale groepsgrootte van 10 kandidaten bieden we een intensieve en persoonlijke benadering.


Mijn aanbod:

 • Kick-Off Sessie: Een uur durende startbijeenkomst om het traject in te luiden.

 • Vier Gedetailleerde Workshops: Elke workshop duurt 2,5 uur, waarbij we diepgaand ingaan op alle facetten van het sollicitatieproces.

 • Totale Duur: 11 uur aan workshops, inclusief de kick-off.


Wat krijgt jouw cliënt?

 • Persoonlijke Werkmap: Een praktisch hulpmiddel voor tijdens en na de workshop.

 • Certificaat van Deelname: Een bewijs van deelname en verworven kennis.

 • Professionele Begeleiding: Deskundige ondersteuning gedurende de gehele training.


Extra diensten:

 • Persoonlijk Contact: Na aanmelding neem ik persoonlijk contact op met alle kandidaten.

 • Regelmatige Updates: Voor elke workshop verstuur ik herinneringen via mail en sms.

 • Verslaglegging: Na elke workshop ontvangt de aanmelder een gedetailleerd verslag.


Kosten:

 • Tarief: Voor deze workshop hanteer ik een jobcoachtarief van €100,40 exclusief btw per uur.

 • Totale Investering: Voor 11 uur workshop en 3 uur administratie (14 uur in totaal) bedragen de kosten €1405,60 exclusief btw en exclusief reiskosten. En dat voor 10 kandidaten!


Per workshopronde kunnen er maximaal 10 kandidaten worden aangemeld.


Met mijn sollicitatieworkshop bied ik een interactief en praktisch programma, ontworpen om jouw cliënten op een effectieve en persoonlijke wijze te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.Werkboek

Alle kandidaten krijgen vooraf een werkboek, dat ze stap voor stap klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Voor dit werkboek heb ik veel onderzoek gedaan. Wil je een kijkje in mijn werkboek? Klik dan hier om de eerste pagina's te bekijken.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

ความคิดเห็น


bottom of page