top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau 4 hebben om aan de slag te mogen gaan. Vanuit de overheid is er al een impuls om aan de slag te gaan met huishoudelijk medewerkers en pedagogisch ondersteuners, waardoor ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans maken in de kinderopvang.

 

M. is licht verstandelijk beperkt en onzeker. Ze wil ontzettend graag in de kinderopvang werken, maar is bang dat het mis zal gaan omdat ze niet zo snel kan werken als anderen.

 

Het mooie is dat er subsidies zijn om dit te compenseren, denk aan: Loonkonstensubisidie en een No Risk polis. Als cadeautje krijgen ze mij er ook bij.

 

Ik dacht alles duidelijk uitgelegd te hebben voordat we overgingen tot een officiële proefplaatsing. 3 Maanden lang heeft M. haar best gedaan, waren haar collega’s tevreden over haar inzet, hebben we gesproken over leerdoelen. Vorige week was daar eindelijk het gesprek, wij dachten allebei dat het een arbeidsvoorwaardengesprek zou zijn. Een dame van P&O kwam, we hadden haar nooit eerder gesproken. Helaas werd een exit gesprek. M. werd te licht bevonden en niet stress bestendig genoeg. Een klap natuurlijk, aangezien beiden vooraf heel duidelijk waren aangegeven. De dame van P&O gaf aan dat ze wilde voorkomen dat ze M. zou moeten laten gaan tijdens een contract en die pijn wilde ze haar besparen.

 

Dikke tranen kwam bij M. tevoorschijn, verschrikkelijk om te zien. Ze had alles gegeven en het was onder de streep niet goed genoeg.

 

Met M. komt het wel goed, we gaan op zoek naar een nieuwe werkgever, haar grote droom is in de kinderopvang werken. Dus mocht je een tip hebben, kom maar door!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page