top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Ondersteuning nodig?

Dan zijn er heel wat stappen te nemen. Kijk hier maar:En dit is slechts één stap.


Toen de Participatiewet (PW) kwam was het de bedoeling dat de wet zou zorgen voor versimpeling, ontschotting en duidelijkheid. Bij de invoer alleen al bleek dit niet zo te zijn. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zeg ik, vanuit mijn persoonlijke ervaring met zowel cliënten als werkgevers, dat alles zowaar nog onduidelijker was dan voorheen.


Stel, je bent ziek of hebt een beperking, waar begin je dan? En welke stappen moet je dan nemen? En hoe lang duurt het dan voordat je toegelaten wordt? En kan je dan nog wel meer verdienen dan het WML (wettelijk minimumloon)?


Stel je bent werkgever, en je hart zit op de goede plek. Je besluit iemand aan te nemen "met een afstand tot de arbeidsmarkt", hoe doe je dit dan? Waar begin je? Waar heb je recht op? Hoe zit het met verzuim? Hoe zit het met begeleiding? Bij welke instanties kan je terecht?


Dit zijn allemaal vragen die ik meermaals te horen heb gekregen en uiteraard zijn ze te beantwoorden, maar ook als jobcoach moet je goed opletten, want wat vandaag nog kan, kan morgen niet meer. Er worden geregeld olifantenpaadjes aangelegd, maar er wordt amper gekeken naar de PW an sich.


En dat zou wel moeten, want een inclusieve arbeidsmarkt betekent dat hij voor iedereen is. We zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig!


Wat zijn vragen die jij hebt aangaande de PW?9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

コメント


bottom of page