top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Jobcoach inhuren, hoe dan?

Ik merk dat ik steeds vaker berichten krijg van mensen die graag gebruik willen maken van een jobcoach, de vraag is duidelijk hoog.


Er zijn 4 mogelijkheden om een jobcoach in te huren:


1: via het UWV

Ik zou graag mensen begeleiden die zich aanmelden via het UWV, maar, dat kan alleen als je een BV hebt. Ik ben een simpele ZZP'er.

In dit geval kan je je melden bij het UWV en zal je een jobcoach krijgen van een grote jobcoachorganisatie.


In principe kan je wel vragen naar mij en kan de jobcoachorganisatie mij inhuren.


Wanneer mag je jobcoaching aanvragen via het UWV? Als je een UWV uitkering krijgt, zoals een Wajong en WIA. Maar ook kan je hier naar vragen als je geen uitkering krijgt. Dus als je werkt zonder loonkostensubsidie, dan loopt een aanvraag voor een jobcoach ook via het UWV.2: via de gemeente

Als mensen géén uitkering hebben, of een uitkering van de gemeente moet de jobcoach of door de gemeente betaald worden. Werk je mét loonkostensubsidie? Dan loopt de aanvraag voor een jobcoach ook via de gemeente (of het lokale participatiebedrijf).


3: particulier

In dit geval betaal je mij uit eigen zak, tegen aangepast tarief van €60 p.u. ex. btw.

Het aantal uren en de invulling van mijn coaching spreken we samen af. Iedereen is anders, en ieders behoefte ligt ergens anders.


4: Interne jobcoaching

Als laatste ben ik in te huren door werkgevers. Een werkgever kan voor een persoon met een beperking (op grond van artikel 36 lid 4 WIA ) subsidie aanvragen om hem bij zijn taken te ondersteunen. Met de subsidie kan de werkgever een Interne Jobcoach inzetten die de werknemer begeleid bij het vinden van zijn plek in het bedrijf. Vaak zie je ook dat juist collega's ook begeleiding nodig hebben om begrip naar elkaar te kweken.


Even op persoonlijke titel: het is een erg lastig en niet echt gebruiksvriendelijk proces al met al. Zelfs ik verdwaal af en toe in alle wet -en regelgeving. Ik kan me dus heel goed voorstellen hoe dit voor mensen is die geen ervaring hebben met de participatiewet of de WSW.


Mocht je vragen hebben? Stuur me dan gerust een mail, dat kan naar: ikwil@dejobcoach.nl


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page