top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Hoe vraag je een jobcoach aan? En wat kost dat?

Een jobcoach kan je helpen bij het vinden en behouden van werk, vooral als je een beperking hebt of een andere uitdaging ondervindt bij het zoeken naar werk kan dit erg fijn zijn. Voor de cliënt en de werkgever.


Een jobcoach kan helpen bij het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden, het vinden van geschikte vacatures, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het aanpassen van de werkplek om tegemoet te komen aan speciale behoeften.


Maar hoe vraag je een jobcoach aan en wat zijn de kosten?


Om een jobcoach aan te vragen kan je contact opnemen met het UWV, je gemeente, een Werkgeversservicepunt, een sociaal wijkteam of een andere instantie die zich richt op het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zij kunnen je helpen bij het aanvragen van een jobcoach en het vaststellen van de juiste ondersteuning die je nodig hebt.

Vanuit hier kan je aangeven wie jij als jobcoach zou willen hebben, de instantie regelt het dan verder.


Wat zijn de kosten van een jobcoach?

De kosten van een jobcoach worden over het algemeen vergoed door het UWV, gemeenten of andere instanties die zich bezighouden met arbeidsbemiddeling en ondersteuning. De vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je persoonlijke situatie en de duur en intensiteit van de jobcoaching. Het uurtarief van de gemeente en het UWV staan vast en kan je hier vinden.


In sommige gevallen kan het zijn dat je werkgever de kosten van de jobcoach op zich neemt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de jobcoach wordt ingezet om de werkplek aan te passen of om de arbeidsvaardigheden van medewerkers te ontwikkelen. Maar ook als je al een tijd ziek bent en gaat re-integreren.


Daarnaast is een jobcoach particulier in te huren :)57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Comments


bottom of page