top of page
  • Foto van schrijverEvaline

Waarom ik jou cliënt noem

Bijgewerkt op: 7 jan. 2020

Overal duikt telkens discussie op: hoe noemen we (hou je vast, hier komt jargon) iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Tegenwoordig is de keus gevallen op kandidaat, omdat cliënt teveel doet denken aan zieke mensen. Je weet wel, je bent een cliënt in het ziekenhuis.


Ik ben het daar helemaal niet mee eens en blijf stug het woord cliënt gebruiken. Dat zit als volgt:

Ik verdien mijn brood door anderen te helpen. Zonder jou zou ik geen werk hebben. Net zoals een advocaat cliënten heeft (en geen kandidaten) heb ik ook cliënten. Als cliënt val je onder mijn clientèle, mijn klantenkring. En daar ben ik trots op!


Dus sta er niet gek van te kijken als je mij cliënt hoort zeggen, ik zeg het met alle respect van de hele wereld!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe onduidelijke afspraken tot een flop kunnen leiden

M. had de mazzel en de pech de eerste te zijn die aan de slag ging in de kinderopvang. Zoals jullie wellicht weten is er een tekort aan pedagogisch medewerkers. Tegenwoordig moet je minimaal MBOniveau

Het verhaal van Ron

Achtergrond Ron had een ruwe periode achter de rug, jarenlang levend op straat na het ontwikkelen van psychische problemen tijdens zijn tijd in het leger. Hij kreeg een kans op een nieuw begin toen ee

Het verhaal van Marco

Achtergrond Marco werkte via een Sociale Werkvoorziening (SW) indicatie op diverse plekken: een kinderboerderij, bij de brandweer, en op een middelbare school, op al deze plekken ben ik zijn jobcoach

Kommentare


bottom of page