top of page
 • Foto van schrijverEvaline

Die jobcoach hè, wat doe die nou?

Mijn taak is het om mensen met een beperking te helpen bij het vinden en behouden van werk.


Ik vind het daarom belangrijk dat ik mijn cliënten goed leer kennen. Ik onderzoek samen met mijn cliënt welk werk hij of zij wil doen en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn.


Ik help bij het schrijven van een cv, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het bieden van on-the-job training en ondersteuning. Ik sta soms letterlijk in de supermarkt vakken te vullen als het nodig is of stallen uit te mesten. Dit doe ik met als doel mijn cliënt beter te leren kennen op het werk, waar loopt hij tegenaan? Hoe gaat het werken samen met zijn collega's?


Ik help ook bij het vinden van vacatures en netwerken binnen de industrie. Ik zit vaak met werkgevers om de tafel om ervoor te zorgen dat mijn cliënt de juiste ondersteuning krijgt. Mijn cliënten hebben immers meestal te maken met een handicap of andere uitdagingen.
10 taken die een jobcoach sowieso heeft:

 1. Samenwerken met cliënten om hun carrière doelen te bepalen en bij te stellen. En natuurlijk te plannen hoe ze die doelen kunnen bereiken.

 2. Helpen bij het vinden van vacatures en potentiële werkgevers die bij de interesses en vaardigheden van de klant passen

 3. Ondersteunen bij het schrijven van een cv, sollicitatiebrieven.

 4. Voorbereiden op sollicitatiegesprekken, inclusief het oefenen van antwoorden op veel gestelde vragen.

 5. Bieden van trainingen en workshops over bijvoorbeeld sollicitatietechnieken, time management of communicatievaardigheden. Maar ook gericht op Burn-out of reflectie.

 6. werkgevers begeleiden bij het aanvragen van uitkeringen en subsidies.

 7. Cliënten begeleiden bij het aanvragen van indicaties.

 8. Onderhandelen met werkgevers over aanpassingen voor cliënten met een beperking.

 9. Ondersteunen van cliënten bij de start op de werkplek en het wennen aan het werk, eventuele uitdagingen tackelen.

 10. Evalueren van de voortgang van klanten en het aanpassen van plannen en strategieën op basis van feedback en resultaten.

Ik praat graag over mijn werk, dus wil je meer weten? Stuur me dan vooral een bericht!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page